Keresés az oldalon

A Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai évről évre számos produkció szervezésével színesítik az intézmény különféle rendezvényeit. A zeneiskola növendékei és tanárai emellett önálló koncertek, hangszeres versenyek rendszeres résztvevői is.

 

Minden évben igyekszünk különlegességekkel meglepni diákjainkat, hiszen a zenetanulás sok-sok gyakorlással, másról való lemondással jár. Az elmúlt tanév egyik ilyen meglepetése volt két kolléganőm – Bozsókiné Németi Gabriella és Ruszányuk Szandra – ötlete alapján a „Kis kezek, rejtett mesterek” nevet viselő zongoraverseny, melynek résztvevői korosztályonként azonos művet tanultak meg, de az eddig szokásostól eltérő módon függönnyel eltakart színpadon adták elő azt hallgatóságuknak. Így technikai tudásukat az őket pontozó zsűri tagjai is abszolút mértékben objektíven, részrehajlás nélkül értékelhették. Még a nézők soraiban helyet foglaló szülők is csak találgatták, vajon melyik produkciót zongorázták gyerkőceik. A sorszámokat is titokban húzták ugyanis a csemeték közvetlenül a fellépés előtt a koncertterem mögötti kis helyiségben, ahonnan lábujjhegyen lopakodva, a közönség számára láthatatlanul közelítették meg a pódium zongoráját.

 

zongora fuggony

 

Olyan nagy sikert aratott a tavalyi háziverseny, hogy ebben a tanévben kolléganőim tovább álmodták ötletüket, s a helyi versenyünket egy Pest megyei területi technikai zongoraverseny követte, melyben 6 korcsoportban különböző zeneiskolákból érkező, összesen 37 ifjú zongorista mérte össze tudását. A zsűri tagjait is titkosan, sorsolás útján választották ki maguk közül a felkészítő tanárok, de egy abszolút elfogulatlan, külsős, meghívott vendégtanár is jelen volt, az elnöki posztot pedig iskolánk egyik igazgató helyettesére bízták.  A megmérettetést követően minden résztvevő kisdiák oklevéllel s egy erre az alkalomra készített, a zeneiskolánk emblémájával ellátott hűtőmágnessel távozhatott, az első helyezetteket zongora kottákkal is megjutalmazták, többek közt a verseny névadójaként is üdvözölhető „Kis kezek, nagy mesterek” című kiadvánnyal.

 

A szervezők nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden segítő kollégánknak, köztük - név szerint is megemlítve - Legény Tamás informatikus munkatársunknak. Szintén köszönetünket tolmácsoljuk Halásztelek Város Önkormányzatának a verseny költségeihez való hozzájárulásáért, valamint iskolánk vezetőségének az eseményhez méltó kulturált, családias légkör megteremtésében való közreműködéséért.

Géczy Andrea

 

20170331 1740200 COLLAGE

A képgaléria megnyitásához kattintson a képre!

Tanulóink eredményei:
1. osztály:
Butkai Lara - arany minősítés

Kocsis Milán - ezüst minősítés

Dubicz Hunor - bronz minősítés

Kövi Laura - bronz minősítés

 

2. osztály:

Szakács Kitti - ezüst minősítés

Imre Szabolcs - bronz minősítés

 

3. osztály:

Bogdán Gréta - arany minősítés

Nagy Lili - bronz minősítés

 

4. osztály:

Horváth Noémi - ezüst minősítés

Cseh Dóra - ezüst minősítés

Csikós Noémi - bronz minősítés

Fekete Olívia - bronz minősítés

Olti Blanka - bronz minősítés

 

5. osztály:

Bonhardt Liliána - ezüst minősítés

Glotz Adél - ezüst minősítés

Csordás Dóra - bronz minősítés

 

6. osztály:

Őri Nikolett - ezüst minősítés

Bak Petra - bronz minősítés

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708