Keresés az oldalon

„Egy hangszer művészi szintű (illetve bármely dolog mesterszintű) elsajátításának legjobb módja a zseninek való születés. Ha ennek híján vagyunk, akkor elengedhetetlen a szorgalmas skálázás és etűdözés, amit persze a zseni sem nélkülözhet”. (Pénzes László: Zongoraiskola)

Egy hangsor sokszori, monoton ismételgetése már nem a zene élvezetéről, az örömteli muzsikálásról szól, ez a „kötelező” kategóriába tartozó, többnyire unalmas, a gyakorló és a hallgatósága (a család) számára is embert próbáló feladat.  Eredményes hangszertanulás viszont nem képzelhető el a rendszeres gyakorlás, a megfelelő alapozás nélkül.

A Hunyadi zeneiskola  találékony zongoratanárai - Bozsókiné Németi Gabriella tanárnő irányításával -  mégis izgalmassá tudták tenni tanítványaik számára az egyhangú tevékenységet: zongoratechnikai háziversenyt hirdettek, ahol a diákok korcsoportonként mérhették össze tudásukat. A verseny tisztaságának érdekében a versenyzők a behúzott függöny mögött játszottak, a közönség pedig pisszenés nélküli csendben hallgatta sokadszorra is az ujjgyakorlatokat, miközben találgatott a zongorista csemete kilétéről, és izgult a zsűrivel együtt, hogy ne csússzon be melléütés, hogy szép dallamívű és billentésű legyen a produkció.

Üdvözöljük az új kezdeményezést! A legjobbak jutalma az eseményhez illő különleges program: Balázs János kimagasló tehetségű ifjú zongoraművésszel találkozhatnak egy hangszerbemutató hangversenyen.

zongoratechnikaihazi

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708