Keresés az oldalon

Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és érdeklődőket a zene világnapja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi koncertünkre
2019. október 1-én (kedden) 17:30-tól
az iskolánk koncerttermébe.

Közreműködnek zeneiskolánk tanulói,
tanárai és a Bel Canto Kamarakórus.  • Koncert-a-zene-vilgnapjn-page-001

Simple Image Gallery Extended

Tisztelt Szülők!

Szolfézsos tankönyvvásár lesz a Hunyadiban 09. 18-án 14:00- 17:00 között.

Az ajánlott tankönyvek az egyes évfolyamokra:

EK/1: Csicsergő tk + mf, Kopogó I.

EK/2: Kodály: 333 olvasógyakorlat

A/1: Margaréta I. tk+ mf, Tegzes György: Hétfokú olvasógyakorlat

A/2: Margaréta II., Tegzes György: Hétfokú olvasógyakorlat

A/3: Dobszay László: A hangok világa III., Kodály: Válogatott biciniumok

A/4: Dobszay László: A hangok világa IV., Kodály: Válogatott biciniumok, Kopogó II.

Tisztelt Szülők!

Az általános iskola 1.osztályosai 

SZOLFÉZSOS SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÉT

szeptember 12-én, csütörtökön  18 órától  tartjuk a koncertteremben.

Tisztelt Szülők!

A zeneiskolai beiratkozás és az első félévre a térítési díj befizetésének időpontja: 2019. augusztus 27-én 8:00 -16:00 óráig.

A térítési díjat készpénzben kérjük befizetni az intézmény pénztárában. (Ennek összegét megjelöltünk a zeneiskolai felvételről küldött értesítésünkben.)

A II. félévi díj befizetése 2019. február 1-től lehetséges az iskolai pénztár nyitvatartási idejében. Erről külön értesítést nem küldünk.

A térítési díj összege a Klebersberg Központ elnöke által kiadott 1/2018. (V.10) körlevél és a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ 40/2018. (05.22.) számú szabályzata „A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ térítési díj és tandíj szabályzata”  figyelembe vételével került megállapításra.


A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ térítési díj és tandíj szabályzata 

- díjkedvezmény iránti kérelem ( 2.sz. melléklet)

és

- díjmentesség iránti kérelem (3. sz. melléklet)

A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és - az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.
„Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin.
A világhírű hegedűművész szavait idézve kezdődött az immár hagyományos koncert a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében. A zeneiskola valamennyi tanszakát képviselő növendékek és tanáraik, valamint a Bel Canto kórus az esthez méltó, színvonalas műsorral tettek eleget a zenei világnap felhívásának. A koncertet a zeneiskola ütőseinek és a Hunyadi tánccsoportjának közös produkciója zárta.
Köszönjük a szép estét!

zenevilagnapja montazs

X. Ráckevei Zongorás Találkozón való

színvonalas előadásáért oklevélben részesült Bogdán Gréta 4. évfolyamos zeneiskolás növendékünk. 
Gratulálunk!
 
20180423 213220
 
emlekap rackeve
Iskolánkat idén Tóth-Bartók Emma Dorka - Butkai Lara és Kocsis Milán Dominik- Dubicz Hunor Tamás négykezes páros képviselte.
Felkészítő tanáruk: Ruszányuk Szandra
Gratulálunk a növendékeknek!
20180303 110513

Nagy sikerrel mutatkoztak be a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fiatal zenészei a tanszaki hangversenyeken. A koncertsorozaton az érdeklődők, a szülők a zenei élményen túl arról is tájékozódhattak, hogy mennyit fejlődtek tanulmányaikban a fiatal muzsikusok. A repetoáron komoly- és könnyűzenei produkciók egyaránt szerepeltek, Bachtól Bye Alexig.

Legtöbben a zongorával ismerkednek az iskola diákjai közül négy zenetanár segítségével. A tanszaki hangversenyeken a zenedarabok eljátszásán kívül mindig találkoztak valami érdekességgel a vendégek. Ruszányuk Szandra tanárnő például nemcsak a diákokat invitálta a színpadra, hanem több szülőt is bevont a közös koncertezésbe. Egy kislány például édesanyja furulya játékát kísérte zongorán, vagy egy másik felállásban egy diák zongorázott, édesanyja gitározott, s még két ismerős fiatal hegedűs is csatlakozott hozzájuk. Volt olyan is, hogy egy énekest kísértek a zeneiskola zongoristái.

Bozsókiné Németi Gabriella zongoratanárnő a közönséget arra kérte, hogy szavazzanak a legjobb zongoristáról, a győztes pedig jutalmat kapott. Kósa Dávid tanár úr kvízjátékkal tette színesebbé a programot, a zeneművekhez, a zeneszerzőkhöz kapcsolódó kérdéseket tett fel a közönségnek, szintén díjazva a nyerteseket. Vaszkó Katalin tanárnő is játékos formában ismertette meg a darabokkal a vendégeket.

A koncertsorozaton Farkas Antónia tanárnő vezetésével bemutatkoztak a gitártanszak növendékei, Babay Béla hegedűtanár irányításával pedig az év elején létrejött, tehát a rövid múltra visszatekintő hegedű tanszak diákjai is.

Dovgomelja Miroszláv tanár úr furulya tanszakos növendékei két csoportban játszottak, a kisebbek zongora kísérettel, a nagyobbak pedig zenei aláfestéssel muzsikáltak. A tanszaki koncert érdekessége volt az elektromos furulya, amellyel sokan most találkoztak először.

A hangversenysorozat zárásaként Perecsényi Zsuzsanna tanárnő ütősei teremtettek nagyszerű hangulatot az iskola koncerttermében, ahogyan tették ezt korábban azok a növendékek is, akiket az ütő tanszakon ettől a tanévtől Györe Csilla tanárnő oktat.

Bozsókiné Németi Gabriella elmondta, hogy nagy odaadással készültek a zenetanárok és a diákok a koncertekre. Egy-egy tanuló produkcióján egyértelműen lemérhető, mennyit gyakorol, amiben nagy szerepe van a gyermekeket buzdító, a zenepedagógusokkal együttműködő szülőknek.

27500662 1432275276883166 8477580137914286355 o

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708