Keresés az oldalon

Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és érdeklődőket a zene világnapja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi koncertünkre
2019. október 1-én (kedden) 17:30-tól
az iskolánk koncerttermébe.

Közreműködnek zeneiskolánk tanulói,
tanárai és a Bel Canto Kamarakórus.  • Koncert-a-zene-vilgnapjn-page-001

Simple Image Gallery Extended

Tisztelt Szülők!

Szolfézsos tankönyvvásár lesz a Hunyadiban 09. 18-án 14:00- 17:00 között.

Az ajánlott tankönyvek az egyes évfolyamokra:

EK/1: Csicsergő tk + mf, Kopogó I.

EK/2: Kodály: 333 olvasógyakorlat

A/1: Margaréta I. tk+ mf, Tegzes György: Hétfokú olvasógyakorlat

A/2: Margaréta II., Tegzes György: Hétfokú olvasógyakorlat

A/3: Dobszay László: A hangok világa III., Kodály: Válogatott biciniumok

A/4: Dobszay László: A hangok világa IV., Kodály: Válogatott biciniumok, Kopogó II.

Tisztelt Szülők!

Az általános iskola 1.osztályosai 

SZOLFÉZSOS SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÉT

szeptember 12-én, csütörtökön  18 órától  tartjuk a koncertteremben.

Tisztelt Szülők!

A zeneiskolai beiratkozás és az első félévre a térítési díj befizetésének időpontja: 2019. augusztus 27-én 8:00 -16:00 óráig.

A térítési díjat készpénzben kérjük befizetni az intézmény pénztárában. (Ennek összegét megjelöltünk a zeneiskolai felvételről küldött értesítésünkben.)

A II. félévi díj befizetése 2019. február 1-től lehetséges az iskolai pénztár nyitvatartási idejében. Erről külön értesítést nem küldünk.

A térítési díj összege a 3/2015. (VIII. 28.) KLIK elnöki utasítás (továbbiakban U.) Melléklete 4. §. (1) bekezdés a) pontja figyelembe vételével került megállapításra.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ térítési díj és tandíj szabályzata 

- díjkedvezmény iránti kérelem ( 2.sz. melléklet)

és

- díjmentesség iránti kérelem (3. sz. melléklet)

A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és - az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.
„Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin.
A világhírű hegedűművész szavait idézve kezdődött az immár hagyományos koncert a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében. A zeneiskola valamennyi tanszakát képviselő növendékek és tanáraik, valamint a Bel Canto kórus az esthez méltó, színvonalas műsorral tettek eleget a zenei világnap felhívásának. A koncertet a zeneiskola ütőseinek és a Hunyadi tánccsoportjának közös produkciója zárta.
Köszönjük a szép estét!

zenevilagnapja montazs

X. Ráckevei Zongorás Találkozón való

színvonalas előadásáért oklevélben részesült Bogdán Gréta 4. évfolyamos zeneiskolás növendékünk. 
Gratulálunk!
 
20180423 213220
 
emlekap rackeve
Iskolánkat idén Tóth-Bartók Emma Dorka - Butkai Lara és Kocsis Milán Dominik- Dubicz Hunor Tamás négykezes páros képviselte.
Felkészítő tanáruk: Ruszányuk Szandra
Gratulálunk a növendékeknek!
20180303 110513

Nagy sikerrel mutatkoztak be a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fiatal zenészei a tanszaki hangversenyeken. A koncertsorozaton az érdeklődők, a szülők a zenei élményen túl arról is tájékozódhattak, hogy mennyit fejlődtek tanulmányaikban a fiatal muzsikusok. A repetoáron komoly- és könnyűzenei produkciók egyaránt szerepeltek, Bachtól Bye Alexig.

Legtöbben a zongorával ismerkednek az iskola diákjai közül négy zenetanár segítségével. A tanszaki hangversenyeken a zenedarabok eljátszásán kívül mindig találkoztak valami érdekességgel a vendégek. Ruszányuk Szandra tanárnő például nemcsak a diákokat invitálta a színpadra, hanem több szülőt is bevont a közös koncertezésbe. Egy kislány például édesanyja furulya játékát kísérte zongorán, vagy egy másik felállásban egy diák zongorázott, édesanyja gitározott, s még két ismerős fiatal hegedűs is csatlakozott hozzájuk. Volt olyan is, hogy egy énekest kísértek a zeneiskola zongoristái.

Bozsókiné Németi Gabriella zongoratanárnő a közönséget arra kérte, hogy szavazzanak a legjobb zongoristáról, a győztes pedig jutalmat kapott. Kósa Dávid tanár úr kvízjátékkal tette színesebbé a programot, a zeneművekhez, a zeneszerzőkhöz kapcsolódó kérdéseket tett fel a közönségnek, szintén díjazva a nyerteseket. Vaszkó Katalin tanárnő is játékos formában ismertette meg a darabokkal a vendégeket.

A koncertsorozaton Farkas Antónia tanárnő vezetésével bemutatkoztak a gitártanszak növendékei, Babay Béla hegedűtanár irányításával pedig az év elején létrejött, tehát a rövid múltra visszatekintő hegedű tanszak diákjai is.

Dovgomelja Miroszláv tanár úr furulya tanszakos növendékei két csoportban játszottak, a kisebbek zongora kísérettel, a nagyobbak pedig zenei aláfestéssel muzsikáltak. A tanszaki koncert érdekessége volt az elektromos furulya, amellyel sokan most találkoztak először.

A hangversenysorozat zárásaként Perecsényi Zsuzsanna tanárnő ütősei teremtettek nagyszerű hangulatot az iskola koncerttermében, ahogyan tették ezt korábban azok a növendékek is, akiket az ütő tanszakon ettől a tanévtől Györe Csilla tanárnő oktat.

Bozsókiné Németi Gabriella elmondta, hogy nagy odaadással készültek a zenetanárok és a diákok a koncertekre. Egy-egy tanuló produkcióján egyértelműen lemérhető, mennyit gyakorol, amiben nagy szerepe van a gyermekeket buzdító, a zenepedagógusokkal együttműködő szülőknek.

27500662 1432275276883166 8477580137914286355 o

VIII. Kistérségi Zongorás Találkozó 2017

"Állatok a zenében" 
Színvonalas (négykezes) produkcióért oklevélben részesültek: Szakács Kitti és Imre Szabolcs.
Felkészítő tanár: Ruszányuk Szandra
20170410 195619

 

A Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai évről évre számos produkció szervezésével színesítik az intézmény különféle rendezvényeit. A zeneiskola növendékei és tanárai emellett önálló koncertek, hangszeres versenyek rendszeres résztvevői is.

 

Minden évben igyekszünk különlegességekkel meglepni diákjainkat, hiszen a zenetanulás sok-sok gyakorlással, másról való lemondással jár. Az elmúlt tanév egyik ilyen meglepetése volt két kolléganőm – Bozsókiné Németi Gabriella és Ruszányuk Szandra – ötlete alapján a „Kis kezek, rejtett mesterek” nevet viselő zongoraverseny, melynek résztvevői korosztályonként azonos művet tanultak meg, de az eddig szokásostól eltérő módon függönnyel eltakart színpadon adták elő azt hallgatóságuknak. Így technikai tudásukat az őket pontozó zsűri tagjai is abszolút mértékben objektíven, részrehajlás nélkül értékelhették. Még a nézők soraiban helyet foglaló szülők is csak találgatták, vajon melyik produkciót zongorázták gyerkőceik. A sorszámokat is titokban húzták ugyanis a csemeték közvetlenül a fellépés előtt a koncertterem mögötti kis helyiségben, ahonnan lábujjhegyen lopakodva, a közönség számára láthatatlanul közelítették meg a pódium zongoráját.

 

zongora fuggony

 

Olyan nagy sikert aratott a tavalyi háziverseny, hogy ebben a tanévben kolléganőim tovább álmodták ötletüket, s a helyi versenyünket egy Pest megyei területi technikai zongoraverseny követte, melyben 6 korcsoportban különböző zeneiskolákból érkező, összesen 37 ifjú zongorista mérte össze tudását. A zsűri tagjait is titkosan, sorsolás útján választották ki maguk közül a felkészítő tanárok, de egy abszolút elfogulatlan, külsős, meghívott vendégtanár is jelen volt, az elnöki posztot pedig iskolánk egyik igazgató helyettesére bízták.  A megmérettetést követően minden résztvevő kisdiák oklevéllel s egy erre az alkalomra készített, a zeneiskolánk emblémájával ellátott hűtőmágnessel távozhatott, az első helyezetteket zongora kottákkal is megjutalmazták, többek közt a verseny névadójaként is üdvözölhető „Kis kezek, nagy mesterek” című kiadvánnyal.

 

A szervezők nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden segítő kollégánknak, köztük - név szerint is megemlítve - Legény Tamás informatikus munkatársunknak. Szintén köszönetünket tolmácsoljuk Halásztelek Város Önkormányzatának a verseny költségeihez való hozzájárulásáért, valamint iskolánk vezetőségének az eseményhez méltó kulturált, családias légkör megteremtésében való közreműködéséért.

Géczy Andrea

 

20170331 1740200 COLLAGE

A képgaléria megnyitásához kattintson a képre!

Tanulóink eredményei:
1. osztály:
Butkai Lara - arany minősítés

Kocsis Milán - ezüst minősítés

Dubicz Hunor - bronz minősítés

Kövi Laura - bronz minősítés

 

2. osztály:

Szakács Kitti - ezüst minősítés

Imre Szabolcs - bronz minősítés

 

3. osztály:

Bogdán Gréta - arany minősítés

Nagy Lili - bronz minősítés

 

4. osztály:

Horváth Noémi - ezüst minősítés

Cseh Dóra - ezüst minősítés

Csikós Noémi - bronz minősítés

Fekete Olívia - bronz minősítés

Olti Blanka - bronz minősítés

 

5. osztály:

Bonhardt Liliána - ezüst minősítés

Glotz Adél - ezüst minősítés

Csordás Dóra - bronz minősítés

 

6. osztály:

Őri Nikolett - ezüst minősítés

Bak Petra - bronz minősítés

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708