Keresés az oldalon

Kedves Szülők!
 
Örömmel értesítjük Önöket egy, a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára a jövő tanévtől induló újabb idegennyelv-tanulási lehetőségről. 
A Bolgár Országos Önkormányzat által fenntartott Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolával való vendégtanulói együttműködés keretében: 
 
bolgárnyelv és -népismeret oktatást szeretnénk indítani iskolánkban a 2016-2017-es tanévtől.
 
Az igények felmérése és a szervezés megkezdése miatt már most várjuk azokat a jelentkezőket, akik szeretnék megtanulni a bolgár nyelvet. 
 
Kiknek ajánljuk ezt az idegennyelv-tanulási lehetőséget? A 2.-10. évfolyamig mindenkinek,
 
- akik bolgár származásuk vagy bolgár barátaik miatt kötődnek a bolgár nyelvhez,
- vagy akiknek ugyan nincs közvetlen kötődésük, de nyitottságuk és a tudásvágyuk miatt szeretnének megtanulni egy nyelvet, megismerkedni egy olyan kultúrával, amelynek régi gyökerei vannak Halásztelken.
 
A foglalkozások heti öt tanítási órában zajlanak, a hét két napján, az iskolai tanórák után. Az órákat a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola bolgár anyanyelvű tanárai tartják játékos, interaktív formában, sok szemléltető anyag és korszerű oktatási technika felhasználásával. 
 
A csoportbeosztást a tanárok a tanulók életkora és nyelvtudása alapján határozzák meg. 
 
Az oktatás ingyenes, a tanulók a tankönyveket is ingyen kapják.
 
A középiskolás tanulók közép- vagy emelt szintű érettségi vizsgát tehetnek bolgár nyelvből, amelynek az érdemjegye bekerül az érettségi bizonyítványukba. A jelenlegi szabályok szerint bolgár nyelvből előrehozott érettségit is le lehet tenni (pl. a 11. osztály végén).
 
Kérjük, jelezzék szándékukat a mellékelt nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével:  
 
Juhász Zoltánné
  igazgató
 

 

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-24-474-231

OM: 200708