Keresés az oldalon

Tisztelt Szülők, kedves új Hunyadisok!
Az alábbiakban tesszük közzé az egyeztett felvételi jegyzék alapján az egyes tanulmányi területekre felvételt nyert tanulók listáját.
Szívből gratulálunk a sikeres felvételihez! Minden új diákunkat hamarosan levélben is értesítjük a felvételről, illetve néhány további tudnivalóról.
0001 tanulmányi terület felvételi rangsora
0002 tanulmányi terület felvételi rangsora
TISZTELT SZÜLŐK!  KEDVES FELVÉTELIZŐK!

Az ideiglenes felvételi jegyzék a legalább 45 pontot elért jelentkezők OM azonosítóját, illetve jeligéjét tartalmazza.

0001 tanulmányi terület ideiglenes felvételi rangsora
0002 tanulmányi terület ideiglenes felvételi rangsora

A felvételi összpontszámot (azaz az elérhető maximális pontokat) az alábbiak szerint számítottuk ki:
Központi írásbeli : 50 pont
Hozott pontok: 25 pont
Szóbeli: 25 pont

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az Oktatási Hivatal felvételi központjában használt szoftver sajátosságai miatt a középiskolai jelentkezések módosítási időszakában azt a középiskolát célszerű az első helyre, illetve előbbre sorolni, ahová leginkább szeretne bekerülni a felvételiző, függetlenül attól, hogy az adott intézmény „rangsorában” hányadik helyen szerepel. Az előző évek tapasztalatai alapján a férőhelyek számához képest jelentősen hátrébb rangsorolt felvételizők is bejutottak a megjelölt intézmény általuk választott osztályába, hiszen sokan az iskola másik osztályát is megjelölték, illetve az eléjük rangsoroltak közül sokan az intézmények sorrendjében másik iskolát jelöltek meg első helyre.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a módosítási időszakban nemcsak az iskolák, tanulmányi területek sorrendje módosítható, hanem újabb tanulmányi terület is megjelölhető, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában van lehetőség, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.

A felvehetők listáját (az egyeztetett felvételi jegyzéket) várhatóan április 23-án kapjuk meg az Oktatási Hivataltól, ezt követően közzétesszük azt iskolánk honlapján. A felvételről vagy elutasításról levélben is küldünk értesítést.
Kedves Szülők! Kedves Felvételizők!

A csatolt dokumentumban érhető el a szóbeli felvételi beosztása:

Szóbeli felvételi beosztása

Tisztelt Szülők!

A gimnáziumunkba jelentkezők szóbeli vizsgájának beosztása február 26-ától lesz elérhető iskolánk honlapján. A vizsgák március 3-án kezdődnek. A vizsgabeosztásról levélben nem küldünk értesítést.

A központi írásbeli időpontja: 2020. január 18. 10:00 óra
Kérjük, hogy a vizsgáról való esetleges távolmaradást január 18-án 09:30 óráig jelezni szíveskedjenek. Pótnap (csak alapos indokú és hivatalosan igazolt távollét esetén): 2020. január 23. 14:00 óra. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.
A vizsga helyszíne: Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és AMI - 2314 Halásztelek, Somogyi Béla u. 50.
Az írásbeli vizsga rendje:
Kérjük, hogy a felvételizők a vizsga kezdete előtt fél órával jelenjenek meg a helyszínen, hozzanak magukkal személyazonosítására alkalmas (fényképes) igazolványt.
A vizsga egy-egy 45 perces magyar, illetve matematika feladatlap megoldásából áll (köztük 15 perces szünettel).
Az írásbeli vizsga során matematikából csak körző, vonalzó és szögmérő használható. A dolgozatok megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tollal kell elkészíteni.
- (Étel, ital bevihető, amennyiben szükséges.) -
A terembeosztásról a bejáratnál adunk tájékoztatást.
A javított dolgozatok január 28-án 8 és 16 óra között tekinthetők meg az A épület I. emeleti tanári szobában. (A dolgozatokról digitális fénykép készíthető; fénymásolásuk – térítés ellenében – a jelzett időpontban legfeljebb 1 példányban kérhető). A javítással kapcsolatos estleges észrevételeiket a megtekintést követő munkanapon 16 óráig tehetik meg.
Az írásbeli vizsga eredményéről az értékelőlapot február 6-án 8:00 és 16:00 óra között lehet átvenni az iskolában az A épületi tanári szobában. Az értékelőlapot a tanuló is átveheti.
A Kaposvári Egyetem utolsó éves hallgatóinak az előadásában nézhették meg a halásztelki Hunyadi gimnázium 10. és 11. évfolyamon tanuló diákjai a Bánk-misszió című produkciót. De mi is az a Bánk- misszió?

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának ötlete nyomán jött létre a Bánk-misszió ezelőtt 2 évvel. Mint neve is sugallja, egyfajta küldetést teljesít, amikor a hosszú és nehéz szöveggel való küzdelem helyett a diákokat egy olyan inspiráló élményben részesíti, mely utat nyit a „nagy nemzeti drámához”. Katona József nyelvezete így jóval érthetőbbé válik a diákok számára. A 60 perces, tanteremben bemutatható verzió rendezője megőrizte az öt felvonásos szerkezetet, nem maradt ki egyetlen szereplő és egyetlen történetszál sem.

Az eredeti művet a gimnáziumban a diákok kötelezően elolvassák, felelnek belőle, majd szép lassan el is felejtik az idő múlásával. Az előadás hatására vitathatatlanul megváltozik a kapcsolatuk ezzel a művel.

A karakterek megelevenedtek, élettel telítődtek a színészek játéka közben, rá kellett jönnünk, hogy mindenkinek megvan a maga igazsága, és minden tett mögött indokoltság van, mély és emberi küzdelem. A mű tele van összeesküvéssel, szerelemmel, gyötrelmes emberi kapcsolatokkal és intrikával, melyek megértését valóban könnyebbé teszi a mű ily módon való feldolgozása.

Az előadóteremben a színteret körbeültük, így nézhettük több szemszögből a darabot. Minden percben történt valami, mindennek volt jelentése, nem volt olyan, hogy egy mozdulat vagy arckifejezés ne jelentett volna valamit, folyamatosan küldték az üzeneteiket a szereplők. A színpaddá alakult hangversenyterem egyfajta misztikus hangulatot árasztott. Ez köszönhető volt a színészek jelmezeinek, öltözékeinek is. Nagyszerűen használták fel a szereplők jellemzésére a különféle stílusú zenei aláfestéseket, illetve bátran alkalmazták a színdarab közben néhány jelenet hangulatának fokozására, érzékletesebbé tételére.
A rendező célja nem az volt, hogy „megtanítsa” a Bánk bánt, sokkal inkább törekedett arra, hogy a nézők „megérezzék” a művet, és ők is átélhessék a katarzist a darab végén, ami miatt minden művészeti alkotás valójában megszületik.

Hiszem, hogy a diákok ilyen élményekhez juttatása segít majd nekik abban, hogy megálljanak egy-egy pillanatra a hétköznapjaikban, és képesek legyenek rácsodálkozni értő figyelemmel egy-egy színdarabra, műalkotásra, regényre, filmre. Így válik majd a művészet az életük elengedhetetlen részévé, és nem csak kötelező tananyagként marad meg iskolai emlékeikben.

Makkainé F. Éva

  • bank_m_1
  • bank_m_2
  • bank_m_3
  • bank_m_4

Simple Image Gallery ExtendedHeti váltásban magyar, illetve matematika tantárgyból szerda délutánonként 15 órától előkészítő foglakozásokat tartunk. A 8 hetes előkészítő 2019. november 6-án indul.

A részvétel ingyenes.

Helyszín: Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és AMI (Halásztelek, Somogyi Béla u. 50.)

A jelentkezéseket az iskola titkárságán az alábbi telefonszámon fogadjuk: 20/4215755

Intézményünkben 2018. november 21-étől felvételi előkészítő indul. Szerdánként 15 órától - heti váltásban – magyar, illetve matematika tantárgyból segítjük a felvételi vizsgára történő felkészülést. A foglakozások látogatása ingyenes.

Jelentkezés - korlátozott számban - a titkárság telefonszámán: 06/20-4215755

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708