Keresés az oldalon

Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

Elkészült a végleges felvételi jegyzék. A halásztelki Hunyadi gimnáziumba a 2019-20-as tanévtől felvett tanulóknak levélben küldünk értesítést.

Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

Az alábbi beosztás szerint várjuk a gimnáziumunkba jelentkező diákokat felvételi beszélgetésre.

Kérjük, hogy a tanuló a következőket hozza magával:

  • a személyi igazolványát vagy diákigazolványát
  • a kedvenc tantárgya füzetét
  • érdeklődési köréről, iskolai vagy iskolán kívüli tevékenységéről számot adó oklevelet, érmet.

A szóbeli beosztás ITT érhető el!
A központi írásbeli időpontja: 2019. január 19. 10:00 óra
Kérjük, hogy a vizsgáról való esetleges távolmaradást január 19-én 10:00 óráig jelezni szíveskedjenek. Pótnap (csak alapos indokú és hivatalosan igazolt távollét esetén): 2019. január 24. 14:00 óra. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

A vizsga helyszíne: Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és AMI Halásztelek, Somogyi Béla u. 50.

Az írásbeli vizsga rendje:
Kérjük, hogy a felvételizők a vizsga kezdete előtt fél órával jelenjenek meg a helyszínen, hozzanak magukkal személyazonosítására alkalmas (fényképes) igazolványt. A vizsga egy-egy 45 perces magyar, illetve matematika feladatlap megoldásából áll (köztük 15 perces szünettel). Az írásbeli vizsga során matematikából csak körző, vonalzó és szögmérő használható. A dolgozatok megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tollal kell elkészíteni. (Étel, ital bevihető, amennyiben szükséges.)

A terembeosztásról a bejáratnál adunk tájékoztatást.
A javított dolgozatok január 30-án 8 és 16 óra között tekinthetők meg az A épület I. emeleti tanári szobában. (A dolgozatokról digitális fénykép készíthető; fénymásolásuk – térítés ellenében – a jelzett időpontban legfeljebb 1 példányban kérhető). Amennyiben a dolgozatok javításával kapcsolatosan észrevételük van, ezt a következő munkanapon 16 óráig tehetik meg írásban, az igazgatónak címezve.

Az írásbeli vizsga eredményéről az értékelőlapot február 5-én 8:00 és 16:00 óra között lehet átvenni az iskolában az A épületi tanári szobában. Az értékelőlapot a tanuló is átveheti.

Intézményünkben 2018. november 21-étől felvételi előkészítő indul. Szerdánként 15 órától - heti váltásban – magyar, illetve matematika tantárgyból segítjük a felvételi vizsgára történő felkészülést. A foglakozások látogatása ingyenes.

Jelentkezés - korlátozott számban - a titkárság telefonszámán: 06/20-4215755

Vígh Csaba, gimnáziumunk 9.b osztályos tanulója a Költészet napja alkalmából Szigetszentmilóson megrendezett Területi vers- és prózamondó versenyen a zsűri különdíjában részesült. Szeretettel gratulálunk eredményes szerepléséhez!

vighcs1

 

vighcs2

Büszkék vagyunk nyolcadikos tanulóinkra, akik magyarból és matematikából is az országos átlag fölötti pontszámot értek el a központi írásbeli felvételi vizsgán.

Gratulálunk nekik!

Érdekes élményben lehetett részük azoknak a hunyadis diákoknak, akik január 24-én délután a Brutális fizika online közvetítését nézték meg egy rendhagyó fizika óra keretében.

A meghirdetett két órás programra húsz fiatal volt kíváncsi, felső tagozatos és gimnazista diákok, rajtuk kívül tanárok is végignézték az előadást.  A fiúk mellett két lány is figyelemmel kísérte a különböző kísérleteket, amelyeket a Budapesti Műszaki Egyetem előadójából közvetítettek.

A Brutális fizika sorozat szórakoztató formában mutatja be és magyarázza el az alapvető jelenségeket, és szemlélteti a fizika törvényeinek mindennapos felhasználási lehetőségeit. Legtöbbször egyszerű, hétköznapi tárgyakból épített eszközökkel hajtják végre a kísérleteket a Budapesti Műszaki Egyetem Kísérleti Fizika Tanszékének munkatársai Härtlein Károly irányítása alatt.

A január 24-i program keretében a folyékony nitrogén nyomás- és halmazállapot változásaihoz valamint a rezgő- és hullámmozgáshoz kapcsolódó kísérleteket láthattak az érdeklődők.

A Hunyadi iskola először csatlakozott a Brutális fizika online közvetítéséhez, s Bebesi Dalma fizikatanárnő elmondta, hogy a jövőben folytatni szeretnék ezt a programot.

IMG 20180123 155036IMG 20180123 155104IMG 20180123 155131

(avagy: mindegy, hogy min utazunk, a lényeg, hogy haladjunk)

Hát ismét megrendeztük: immáron 5. alkalommal.  Lehetetlen is máshogy nézni ezt a művünket, mint NAGYON BÜSZKÉN! Minden egyes évben egyre ügyesebbek vagyunk és egyre több gyereket mozgatunk meg! A házi versenyünkön csúcsot döntöttünk: 29 indulónk volt! A helyzet azonban az, hogy egy szavalóverseny, csakúgy, mint a mesemondóverseny, a népdaléneklő verseny, a farsangi felvonulás, vagy a gyereknapi „Ki mit tud?”-unk nem csak a gyerekekről szól ám! Hanem a szülőkről, akik támogatják a kis és nagyobb pulyákat, fuvarozzák őket, lelket öntenek beléjük, noszogatnak és irányt mutatnak, a pedagógusok hadáról, akik a milliónyi tennivalót bevállalják, hogy egy színvonalas rendezvény összejöjjön és az” iskola a második otthonunk” zászló alatt masírozva fuvaroznak, lelket öntenek, noszogatnak, irányt mutatnak. Az Iskoláról, ami otthont ad a rendezvénynek, az. Alapítványról, Tankerületről, Önkormányzatról, akik erkölcsi és anyagi támogatásának köszönhetően vannak szép ajándékok, oklevelek, édesség és terülj-terülj asztalka a vendégeknek – pont, mint a mesében!

Na jó, a gyerekekről is szólnak e rendezvényeink J Azokról, akiknek csillog a szeme – mint a képeskönyvek illusztrációiban, akikben van érdeklődés, kedv és erő, hogy egy-egy ilyen kihívásnak megpróbáljanak megfelelni. Mert bizony mondom néktek, hogy igen nehéz a színpadon állni! Én már csak tudom – hisz sosem álltam ott és nem is szeretnék! J De vannak itt még győzelemre ítélt harcosok…

Ezen a szavalóversenyen, mint a tavalyin, vagy az azelőttieken gyönyörűek a versek. Gyönyörűek a gyerekek, akik többnyire díszbe öltözve ünnepként élik meg a különleges lehetőséget, hogy megmutathatják, mit tudnak. Még sosem ejtettünk szót azonban arról, hogy mi mozgatja ezeket a fényben táncoló kis lelkecskéket.

A motivációk színes spektruma szivárványként borul ránk: persze vannak pici ufók köztünk, akik a versek szépségéért, dallamáért,  mondanivalójáért tanulnak verset;  van, akit a beígért 5-ös  és dicséret mozgat; van, aki anyának-apának szeretne megfelelni, vagy azért jön, mert jött a Józsi, meg a Juli is és azt mondták, hogy jó buli lesz. Olyanról is hallottunk, akit a majdan kiosztásra kerülő csokika indított el az úton, és van, aki nemes egyszerűséggel győzni érkezett. Dicsőséget remélt. Mindannyian jó helyen jártak november 30-án és december 7-én a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Gimnázium Koncerttermében a házi és a területi angol nyelvi szavalóversenyen!

Reméljük, hogy mindannyian megtalálták, amit kerestek, vagy ha nem, hát van elég kitartásuk, hogy tovább keressenek, tovább dolgozzanak. Végül is fogunk mi még ilyen versenyt rendezni, lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér….

Boldog Új Évet!

 

2017. területi angol szavaló verseny eredmények

Alsósok:

1. Dalányi Noel (Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)

    Hague Dóra (Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)

2. Kondor Zétény (Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)

3. Kiss Natália (Széchenyi István Általános Iskola)

5-6. osztályosok:

1. Vadas Kinga (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimn.)

    Hague Róbert Denis (Battyhány Kázmér Gimnázium)

2. Dányi Vivien (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimn.)

3. Almási Bence (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimn.)

7-8. osztályosok:

1. Ladjánszky Dániel (Baktay Ervin Gimnázium)

2. Sárközi Luca (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimnázium)

3. Forgó Fanni (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimn.)

Gimnazisták:

1. Faragó Emese (Baktay Ervin Gimnázium)

    Hermann Bianka (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimn.)

2. Tarnóczy Vilmos (Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és Gimn.)

3. Vizi Sarolta (Baktay Ervin Gimnázium)

Közönségdíjasok:

              Holodov Anna Katarina (Hunyadi Mátyás Gimnázium)

              Forrai Soma (Hunyadi Mátyás Gimnázium)

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708