Keresés az oldalon

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola ,Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 1. évfolyamára a beiratkozás az alábbi módon történik:

2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között lehetőség szerint online módon a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalán

e-Ügyintézés megnyitása

Szükség esetén személyesen is be lehet iratkozni az iskolánkba, időpont egyeztetést követően, 2020.04.28 – 2020.05.15. között.
Időpontegyeztetés a titkarsag@hunyadi.halasztelek.hu e-mail címen vagy a 06-20/421-5755 telefonszámon lehetséges.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat az iskola honlapjáról itt töltheti le:

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok

A beiratkozás lépéseit részletesen a fenntartó, a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ hivatalos tájékoztatójában olvashatják:

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik nem állami fenntartású általános iskolába, vagy állami fenntartású, de körzettel NEM rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.
A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

  • Olyan körzettel rendelkező általános iskola, amely NEM a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.
  • A gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé a szándék megerősítése mindenképpen szükséges a megadott időpontban, a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik.

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem adta be a jelentkezését más általános iskolába illetve nem nyert felvételt az első szakaszban.

Amennyiben másik intézményt választanak, akkor jelentkezési kérelmet kell benyújtani a kiválasztott iskolába, szintén a megadott időpontban.

Az online felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  1. A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  2. A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  3. A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  4. Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  5. Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
  6. Adatlap és hozzájárulás
  7. Nyilatkozat hit-és etikaoktatásról


Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek.

A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén: a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe.

Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja – a honlapról letölthető formában vagy átvehető a titkárságon.

A mi iskolánk körzete:

Halásztelek - általános iskolai felvételi körzete a 2020/21-es tanévben

A Szigetszentmiklósi, illetve a Ráckevei Járásban található állami fenntartású iskolák körzeteiről tájékozódhat továbbá az iskolai honlapokon, valamint az alábbi oldalon is:

https://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-2020-21-tanevben

Az alábbi két Youtube-linken megtekinthetik a beiratkozásról szóló kisfilmeket:Szerényiné Sándorházi Anikó
intézményvezető

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708