Keresés az oldalon

A szokásoktól eltérően szombaton is gyermekzsivajtól voltak hangosak január 6-án a Hunyadi iskola termei. Az iskolacsalogató keretében több mint száz gyermek és a szüleik ismerkedtek az intézménnyel, a pedagógusokkal. Olyan 6 évesek, akik szeptembertől már nem óvodába járnak, hanem kisdiákok lesznek.

Örökre meghatározhatják az ember életét azok az élmények, amelyeket az iskolában szerez, legyen az tudás, felnőttek, gyermekek közötti kapcsolat, egymás iránt érzett tisztelet vagy ennek az ellenkezője, egy-egy tantárgy szeretete. Jól tudták ezt azok a felelősen gondolkodó szülők, akik ellátogattak a Hunyadi iskolacsalogató rendezvényére.  

A színes programsorozat keretében Szerényiné Sándorházi Anikó igazgató bemutatta az iskolát a látogatóknak, akik ezt követően csoportokban, a jövendő elsősök osztályfőnökének irányításával, az alsós tanítók segítségével különböző programokon vettek részt.

A kicsik beültek az iskolapadba, és nagy örömmel válaszoltak az egér segítségével a digitális táblán feltett kérdésekre. Olyannyira tetszett nekik a foglalkozás, hogy alig akartak tovább menni, s átadni a helyüket a következő csoporttal érkező gyermekeknek. A digitális tábla egyébként sok szülőnek is újdonságnak számított, és a felnőttek is érdeklődéssel figyelték az „óra” menetét.

Egy másik tanteremben kézműves foglalkozáson vettek részt a gyermekek, a tornateremben műanyag ütővel kergették, terelgették a labdát hangos biztatások kíséretében. Nagyon ügyesek voltak az apróságok. Az aulában ez idő alatt egy másik csoport körjátékon énekelt, játszott.

Rendkívül érdeklődők, nyitottak, motiváltak voltak a gyermekek, látszik, hogy várják az iskolát, amiben remélhetőleg sok örömük telik szeptembertől.

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708