Keresés az oldalon

Ebben a tanévben is megrendezték a már hagyományosnak számító matematikai versenyt a taksonyi Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A megmérettetésen a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Tóth Mátyás a harmadik helyen végzett.

A 3., 4. osztályosoknak szervezett területi versenyre a térség településeinek - Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Áporka, Halásztelek és Taksony – több ezer diákja közül választották ki a legjobb matematikusnak számító harminc tanulót.  

A Hunyadi iskolát két harmadik osztályos és egy negyedikes diák képviselte, közülük a 3. A osztály tanulója, Tóth Mátyás végzett a harmadik helyen.

Felkészítője, Kapás Valéria tanító elmondta, hogy a versenyen elsősorban logikai gondolkodást igénylő feladatokat kellett megoldani, ezért különösen fontosak az itt elért eredmények.

 A jövő hónapban tovább folytatódnak az országos és területi matematikai találkozók, s a fiatalok már most készülnek a Zrínyi és az Orchidea versenyre.

Kapás Valéria hangsúlyozta: egy-egy jó eredmény eléréséhez elengedhetetlen a diákok tehetsége, de szükség van a megfelelő motiváltságra, érdeklődésre is a tudáshoz, amit tehetséggondozással, külön foglalkozásokon fejlesztenek a pedagógusok.

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708